Bokliste


 

Hans-Jørgen Wallin Weihe


Thymallus

 
onsdag apr 28, 2010

Bjørnson boken er nå i trykken lansering midten av mai

Maihaugens bok om Bjørnson er nå i trykken og dersom alt går som det skal er denferdig før 17 mai. Boken har en redaktørgruppe bestående av Gaute Jacobsen, Torunn Herje (leder av dikterhjemmene Aulestad og Bjekebæk), Endre Ruset (Kunstnerisk leder av litteraturfestivalen og Hans-Jørgen Wallin Weihe.

Det er mange bidragsytere fra et bredt spekter av bakgrunn. Dyktige fotografer har sørghet for en gjennomlillustrert bok og vi har hatt et godt samarbeid med forlaget Hertervig Akademisk. Dette er den tredje praktboken vi samarbeider om  og vi har fått mye skryt for resulatet. Det at det er en godt illustrert og pen bok forhindref ikke atden oghså har et godt innhold og representerer flere nye bidrag til kunnskapen om forfatteren og ikke minst hans betydning i dagens samfunn.

Kommentarer:

Mulig jeg har sagt det før, men okke som - gratulerer kan man vel ikke si for ofte?

Eneste (?) jeg ikke er enig med Bjørnson om, er dette med at "jeg ønsker meg april". Selv ønsker jeg meg sommer. NÅ!

Skrevet av Martin , 13:14, onsdag 28. april 2010 #

gratulerer!

Skrevet av mariess , 23:04, torsdag 29. april 2010 #

Takk for kommentarer. Jeg gleder meg til boken kommer ut. Det blir stor markering på Aulestad den 15 mai.

Skrevet av Thymallus , 07:37, fredag 30. april 2010 #

Apropos, har De lest Saabye Christensens novellesamling "Oscar Wildes heis"? Blant mange festlige, og i anledning Bjørnson-jubileet, så er novellen "Hvilestedet" verdt å merke seg. Hvor forfatteren tar på seg å holde 17 mai tale i anledning et jubileum. Han ankommer vel forberedt, hvorpå ordføreren ønsker ham lykke til med Ibsen-talen. Dessverre har forfatteren forberedt seg om en festpreken for Bjørnson...

Skrevet av Martin , 17:51, fredag 30. april 2010 #

Bjørnstjerne Bjørnson var utvislomt en kraft i sin samtid og utfordringen nå er å få han med tilsvarende kraft inn i vår samtid. Jeg har klare formeninger om at dere vil klare å bringe hans iderikdom og standpunkter videre. Om ikke museene klarer det, blir Bjørnson stilisert til et nasjonalsymbol, fanget i sin tid. Det vil de færreste, og det er heller ikke ønskelig.

Jeg har de siste ukene hatt stor glede av å nylese bondefortellingene, selv om jeg har blitt lært opp til å mene at dette er dårlig litteratur fyllt med romantiske klisjer og urealistiske klassereiser, Ble kjent med Bondefortellingene gjennom at faren min leste de høyt for meg. Forestillinger om det rotekte norske bondesamfunnet ble etablert i min bevisshet, og jeg lærte å tro på kjærlighetens seiersevne. Nå leser jeg Synnøve Solbakken for datteren min, og vi deler gleden over klassereisen som endte godt og at de elskende får elske hverandre. Så enkelt – så godt. Naivt – ville kanskje “litteraturpolitiet” ha sagt, samtidig som de snakker Knausgård oppover på salgslistene. Det er vel få som er uenig i at Knausgårds hverdagsdramer også er rimelig pompøse, selv om han til tider også har en viss underholdningsverdi.

Bjørnson traff meg som åtteåring og han treffer meg som 50 åring.

Skrevet av mariess , 13:04, lørdag 1. mai 2010 #

Jeg tror også at det enkle i fortellingene er appelerende og forstålig på tvers av generasjoner. Forventninger fra familie og venner er alltid noe som valget av den ene vil møte som en utfordring. På tvers av alle verdier handler det om at familinettverk tar opp eller avviser nye medlemmer.

Moro at din datter kjenner seg igjen i fortellingene.

Skrevet av Thymallus , 15:31, lørdag 1. mai 2010 #

Skriv en kommentar til innlegget:

For å kommentere må du være innlogget.
 

Mine lenker

« september 2010
mationtofr
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
I dag
 
© Hans-Jørgen Wallin Weihe