Bokliste


 

Hans-Jørgen Wallin Weihe


Thymallus

 
fredag mai 14, 2010

Bjørnson boken Ingen sak for liten ingen sak for stor

Boken har kommet i tid for syttende mai og åpningen av Aulestad den 15 mai. Stor stas og feiring. Mange spennende koblinger til sentrale tenkere som Darwin, Malthus, Mill, Spencer, Sundt håper vi vil skape interesse hos dem som er opptatt av den historiske utviklingen på Bjørnsons tid og koblinger både til dagens vitenskapsdebatt og den som var og på Bjørnsons tid.

Klikk gjerne inn på Maihaugens sider for mer informasjon

www.Maihaugen.no

 

Kommentarer:

Er det lov at spørre, hvor mange tusen (?) timer er nedlagt i et slikt arbeide?

Skrevet av Martin , 19:10, fredag 14. mai 2010 #

Gratulerer Hans-Jørgen, gleder meg til å se det ferdige resultatet i to permer.

Skrevet av mariess , 20:01, fredag 14. mai 2010 #

Takk for hilsner. Det er svært vanskelig å si hvor mange timer som går med på et slikt prosjekt. Mye er også umulig å beregne. Ander Ole Hauglid som tidligere har vært leder av dikterhjemmet Aulestad har arbeidet i mange år med Bjørnson. Bare for den forfatteren ligger det årelange studier til grunn.

En annen forfatter er kunsthistorikeren Kjersaiti Sissener som har arbeidet med Krøyer. Han har malt et måltid i Bjørnsons hjem og et portrett av dikteren. Hun har også studert sitt emne over en årrekke. Maleriet av måltidet på Aulestad har vært forandret og to personer er tatt bort. Hun har en diskusjon om bildet og hva som har skjedd med det.

Bente Forberg som har arbeidet ved Aulestad over flere år har et interessant kapittel om hjemmet og igjen er det årlange studier bak.

En tredje forfatter er historikeren Marie Smith-Solbakken fra Universitet i Stavanger som har skrevet om Bjørson, kvinnesak og John Stuart Mill.

Slik kan jeg fortsette og det ligger mange årsverk og tildels årelange studier bak en slik bok. Arbeidet med bilder er også omfattende og jeg vil tro at vi bare på det området har lagt ned ganske mange månedsverk - så kommer settere og lay out, bokbindere og forlagsfolkene som alle har gjort en stor innsats. Bokens billedredaktører Camilla Damgård og Guri Velure har hatt et eget omfattende arbeid.

Skrevet av Thymallus , 20:56, fredag 14. mai 2010 #

Tusen takk for fyldig svar!

Skrevet av Martin , 00:04, mandag 17. mai 2010 #

Har nå fått Bjørnsonboka. En flott og gjennomarbeidet bok, med relevante og interessante tema. Er også imponert over layout, utvalget av arkivbilder og stilig nyfotografering som også bidrar til at den henger sammen tross sine 25 kapitler.

Boka er både aktuell og lekker. Gratulerer Maihaugen.

Skrevet av mariess , 16:14, onsdag 26. mai 2010 #

Gratulerer med ny bok! Gleder meg til å se den.

Skrevet av Sunniva , 13:00, torsdag 27. mai 2010 #

Takk for kommentarer. Boken har blitt fin og vi har allerede spørsmål om oversettelser til både russisk, ukrainsk, slovakisk og engelsk. Vi er meget glad for kommentarene, men det "henger" litt med introduksjonen av boken utover det lokale området. Jeg har vært ganske opphengt med Litteraturfestivalen og lokale arrangementer rundt Bjørnson og hatt ansvar for besøkende fra Romania, Ukraina og Russland.

Det har vært kunnskapsrike besøk med mange spennende vinklinger på Bjørnson og ikke minst betydningen av hans forfatterskap i dag

Skrevet av Thymallus , 07:18, fredag 28. mai 2010 #

Skriv en kommentar til innlegget:

For å kommentere må du være innlogget.
 

Mine lenker

« september 2010
mationtofr
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
I dag
 
© Hans-Jørgen Wallin Weihe