Mari Again


I'm here again.....

 
torsdag aug 19, 2010

Airplanes

det er en sang kalt Airplanes. av B.O.B eller noe sånt.

 refrenget er : 

can we pretend that airplanes in the nightsky

are like shoting stars

i could really use a wish right now

wish right now, wish right now

(2x)  

kan vi late som om fly i natten var stjerneskudd, jeg kunne viirkelig trenge et ønske akkurat nå. hvem tenker ikke det en gang i blandt? selv gjør jeg det på n jevnlig basis...

men tilo poenget: jeg vil stille dere et spørsmål. et av de siste spørsmålene på denne siden.

hva ville dere gjort, om fly i natten var stjerneskudd? hva ville dere ønsket dere? eller ville dere bare sett på dem og tenkt "hva skal jeg med et ønske? mitt liv er det perfekt liv, med alle sine feil og skuffelser, så er det et ekte liv, og mitt liv. dermed perfekt for meg".

hva ville dere gjort? 

Kommentarer:

Jeg ville tøylet ønskene til de mest infantile delene av personligheten, altså at jeg plutselig

a) skulle blir rik, feks vinne storgevinsten i Lotto.

b) plutselig våkne opp med en eller annen ny personlig evne i verdensformat.

Slike ønsker kjennetegnes av at man får noe rett i fanget som man ikke har jobbet for, og de er symptomatisk for en giftig måte å tenke på. Hvis jeg skulle ønsket meg noe på et slikt personlig plan, så vil jeg si med Thomas Hylland Eriksen i boka "Storeulvsyndromet" (en ustrukturert og repetativ bok) at det må være å beholde retten til å gjøre noe vanskelig (som for hans del var å skrive en bok med tittelen "Storeulvsyndromet"). Slike vanskelige ting kan være en utfordrende jobb, å beholde gløden i et langvarig forhold, oppdra barn, spille musikk eller skrive. Men det er noe man strever med, man går inn med det man har, løser problemer, utvikler seg og derfor blir man "lykkelig" når man får det til.

På et mer kollektivt plan, så ville jeg ikke ønsket meg fred på jord. Jeg har sett illustrasjoner av fred på jord i Jehovas Vitners trykksaker, der vakre amerikanske middelklassemennesker sitter ute i skogen mens de klapper løver, slike ting. Jeg vet at det ikke hadde vært noe for meg, for jeg hadde sparket løvefaen i ræva, bare for å høre han brøle. Og da hadde man hatt det gående med gruppeterapi, meditasjon og personlighetsutviklende workshops for å få likevekten og harmonien tilbake.

Dagdrømmer og ønsker på menneskehetens vegne, er ofte ubegripelig kjedelige. De tar bort alt som skaper bevegelse, friksjon og betydning. De er gjerne vegetativt statiske.

Så på menneskehetens vegne ønsker jeg at flest mulig får en akseptabel lønn hver fredag, har en god jukeboks på stampuben og at de tar livsprosjektene videre derfra. Verdens mest intelligente mann (i målt IQ) jobber som utkaster på en bar på Lone Island i New York. Slikt gir håp for oss alle.

Skrevet av mettebergsommann , 18:15, torsdag 19. august 2010 #

Det kan sikkert være ensomt der og, men stedet heter likevel Long Island.

Skrevet av mettebergsommann , 18:16, torsdag 19. august 2010 #

Nydelig kommentar, mettemann! Du kan få sagt det! Og jeg har knapt noe å legge til, faktisk.

PS. Litt sørgelig at det snart er slutt på festen med å kunne lese slike kommentarer:-)

Skrevet av oregano , 11:08, søndag 22. august 2010 #

Skriv en kommentar til innlegget:

For å kommentere må du være innlogget.
 
© Mari Again