Bokliste


 

Cipp


Er her. Nå..

 
onsdag aug 25, 2010

Ringen er sluttet

Cipp startet å blogge her som student. Nå er det ca 1 år og 3 måneder siden jeg var ferdig. Jeg blir litt kvalm. Masteroppgaven min ligger på nett. Masteroppgaven min finnes i papirform sammen med andre masteroppgaver. Alle kan lese den. Jeg tenkte jeg skulle dele noe fra forordet med dere: Først kommer det mye blaa blaaa og deretter til slutt dette: "Og selvsagt må jeg takke mine informanter, uten dere hadde det ikke blitt noen oppgave. Til slutt vil jeg takke mamma for positiv støtte under hele prosessen, og ikke minst for at hun laget i stand kontor til meg i påsken, og en stor takk til søstrene mine som lot meg skrive i fred i påsken".

Dette er mitt siste innlegg på bloggen. Dere som vil følge meg, vet hvor dere finner meg! :)
Hæpp

mandag jul 26, 2010

En kvinne for sin latte

Det er ikke forsvarlig å slippe meg ut blant folk før en kopp kaffi befinner seg i kroppen. Jeg kjøpte meg en kopp latte før jeg skulle sette meg på bussen. Cipp oppdager bussen. Lommebok i den ene hånden og latten i den andre.

Bussjåfør: Det er ikke lov å ha med drikke(ser strengt på pappbegeret)

Cipp: Men jeg har nettopp kjøpt den.

Bussjårfør: Det står i bussrutene.

Cipp: Leser ikke bussruter, kjører egentlig bil.

Bussjåfør: Det er fem minutter til bussen går, du kan stå ute å drikke den.

Cipp: Ja, jeg rekker jo litt.

Cipp tusler ut, hodet henger litt. Rekker noen super med varm latte. Tiden er ute. Cipp er på bussen. Gretten.

søndag jul 25, 2010

For de som vil følge Cipp videre

Hvor aktiv jeg kommer til å være på blogg, vet jeg ikke. Men her er hvertfall min nettside for de som vil følge meg videre:

http://cippheisann.litteraturbloggen.com/

søndag jul 18, 2010

De små tingene

Jeg rakk to dager med ferie før jeg stemplet ut. Kunne gått veldig ille, men nå er jeg snart hel. I morgen etter nesten tre uker på sykehuset, slipper jeg ut. Jeg kjenner at det handler ikke om meg. Hva som skjedde og hvorfor.

Det handler om de små tingene. Et smil. Vann. De rundt meg. En god bok. Det handler om å kunne ta seg en kopp kaffe og stirre på andre mennesker. Det handler om å sove i egen seng. Det handler om å våkne i sin egen seng uten at noen vil ta blodet ditt.

Det handler om å kjenne at hjertet slår. Det handler om å være sammen med andre. Når jeg tenker meg om handler det om de små tingene som gjør alt så stort.

torsdag jul 08, 2010

Jeg kjenner meg ikke igjen i trappen

Langsomt faller bitene fra hverandre
-Egentlig har de aldri vært på plass
Kroppens kriker og kroker skriker
-Men hjertet slår

onsdag jun 23, 2010

Ferie i hodet

Mandag neste uke pakker jeg bilen og drar. Stiller inn TomTom og satser på at jeg finner Voss. Jeg skal blant annet hoppe i fallskjerm,
Det er ofte i en serie av uheldige hendelser tanken slår meg, alarmerende, ufrivillig ferie i hodet. Jeg kommer sjelden for seint til avtaler. I dag låste rattet seg på bilen. En halvtime lirket, bannte og svettet jeg. Fem minutter etter fysioterapeut timen hadde startet var rattet fri. Jeg var heldig. Fikk ny time senere på dagen.
Ute skinner solen. Bål brenner langs hele landet. Jeg sitter i indre og ytre kaos. Indre kaos fordi musklene mine er i følge fysioterapeut veldig stramme. Ytre kaos, hvor skal jeg begynne? Jeg er gul.

fredag jun 11, 2010

Låst og lost?

Jeg sitter med teppe, noe godt i glasset og har dataforbud.Jeg hermer etter Mary.Blogger til enden kommer.Jeg har fått internett i hjemmet.Men fortsatt ute av drift.Macen er på service.Jeg bruker nettet på mobil.I dag har jeg vært hos kiropraktor,knekt min nakke for første gang.Mandag ny time.Fikk følgende råd for helgen:lev ditt sosiale liv,ikke dans,gå en tur,drikk et glass vin og se film.Jeg begynner med korsfarerne.

torsdag mai 20, 2010

Om å våkne opp i en ny utgave av seg selv

Jeg våkner opp i en ny utgave av meg selv.Fryser på tær.Krøller tanker sammen for og så rette de ut igjen..Mentalt selvsagt.Stryke ut,funker ikke.Brenne?Nei.Glemme?Det holder nå.Sovne i den nye utgaven av seg selv.Drømme i annen utgave.Jeg tolker meg selv mellom linjene,for i morgen våkner jeg kanskje i en ny utgave...Ny utgave av meg selv.

lørdag apr 24, 2010

Om å plassere beina i nye sko

Jeg er spent. Tom Egeland gir ut ny bok til høsten. Det er ikke krim, men noe annet. Og jeg fikk mange tanker. Tanker som ikke er knyttet til Tom spesielt, men generelt om forfattere som beveger seg innenfor en ny sjanger etter gjennombrudd og identitet innenfor en annen sjanger.

Hva er det som gjør en forfatter god? Mestre en bestemt sjanger? Eksempelvis krim, men alt annet skriverier blir tull? Får litt samme følelsen når jeg ser Lisa Kudrow i filmer. Tenker bare FRIENDS når jeg ser henne. Det er synd.

En god forfatter, er det en sjel som kan galant mestre alt? Da tenker jeg på litterære utfordringer.

Det blir litt som å plassere beina i nye sko. Du vet ikke om du må lide lenge.

Jeg ser på tastaturet og får mentale vannblemmer.

Og Cipp vender tilbake til konfirmasjonstalen.

En meter over bakken

Startet dagen med å snike i skifte-dekk kø på verkstedet. Gjorde det ikke med vilje. Den gamle damen ble ikke sur. Hun hadde samme bil som meg. Ergo jeg kjører rundt i en bestemorbil. Det våres og jeg er hemmelig betatt av en treningsinstruktør. Vi snakker muskler og humor. Søndag om to uker er det konfirmasjon. Jeg skal holde tale til konfirmantene mine(tvillinger).Men hvordan gjør man det? Hvordan lager man en morsom tale? Jeg knasker på påskeegg. Tenker. Drikker ananas brus. Katten Bjarne sover. Tvilling nummer to sa at jeg fikk ikke lov til å si noe flaut.. Yeah right. Det er fortsatt to uker til talen. Det er fortsatt tid til å komme med noe bra. Kan jeg ta med at tvilling nummer to spydde i munnen min? Kvalm av påskeegg.
Jeg føler at jeg svever en meter over bakken.

mandag apr 12, 2010

Knutepunktet

Noen ganger er det noe løst.Inni meg.Varmen fra pusten irriterer innsiden av kroppen.Innpusten er alltid hakke kortere enn utpusten..Jeg står stille.Spriker med tærne,noen mer energiske enn andre...Jeg samler meg ved å lukke øynene...

mandag mar 29, 2010

De beste bjørnene er borte

Det er påske. Noen har fri, andre sitter på kontoret. Jeg startet dagen med å dra meg ut av sengen kl 05.30, eller gammel tid 04.30. Måket snøkledd bil, i nattbukse. Glad jeg ikke er en ekte pendler.
Forrige helg startet jeg helgen med å sneie bort i en parkert bil. Jeg slapp unna. Denne helgen var jeg bare trøtt.
Dro hjem til mor og tre søstre. Alt gikk smertefritt. Tok igjen søvn natt til lørdag. Stod opp, drakk kaffe og spiste vitaminbjørner. Men oppdaget at de gule og oransje bjørnene var borte. Minste søster blir visst kvalm av de røde og de blå. Skuffa.
Helgen gikk stort sett bra. Bestilte konfirmasjonsgaver til søstrene mine(tvillinger). En pc til hver. Fornøyd.
Jeg er ikke rik, men har heldigivis litt mer enn røde og blå vitaminbjørner.

søndag mar 07, 2010

Blinkende lykter

Rømme,nesespray,tamponger,chips og brus.Oppdager en time senere at nesesprayen aldri ble kjøpt.Men det ligger derimot en pakke med lakserende dent i vesken.Det handler om å felle en tåre fordi filmen var fin.Det handler om å tenke på døden.Vi skal alle dø,men når,er uvisst, for noen.Det handler om lilla avslipt neglelakk.Det handler om å se ut av vinduet.Det handler om en bestemt gul bil som står parkert,utenfor.Kjenner ingen puls,men vet at han er nær.Et sted.Redder kanskje liv.Ingen helt,i mine øyne.Det handler om å se seg selv,gjennom andre.Gi råd,som egentlig er til seg selv.Det handler om å være.Tilstede.Smile.Det handler om å gli gjennom livet.Det handler om å glemme små ting som nesespray.Det handler om å huske detaljer om noen man elsket.Detaljer man ikke trenger,lenger.Hadde livet vært som en kalender,kunne vi stryke ut de dager som kurver seg nedover.Livet er som blinkende lykter.Vi vet ikke når de slutter å blinke.Livet er som et puslespill,men vi er selv med på å legge brikkene.

mandag feb 22, 2010

Bygge rede og tom pott

Det var ikke rart at tre biler kjørte forbi meg i morges.Klokken var 06.00.Jeg var dypt inne i egne tanker.Vinglet sikkert på veien også.Menn.Jeg er i den alderen de fleste bygger rede.Kullet mitt bygger rede,og jeg merker det.De blir gravide og føder hver måned..For meg går det i spleising.Noe som funker dårlig.Jeg blir trass.Til og med fra jobb var det noen som ville hjelpe.Jeg vet jeg er svigermors drøm,men kom igjen!
Det går i tynnhåra og kortslutta menn på byen.Jeg må si at jeg føler meg for ung til å bli sjekket opp av eldre engelske herrer.Helt unødvendig å bestille drinken for meg,jeg klarer det selv.Klarer til og med å betale den selv.Jeg misliker at ukjente menn tar seg friheten til å dulle med håret mitt.Notat til meg selv:Hår i strikk eller bli skalla..Hvor er de sjarmerende og smarte?Det er bare å stå på hodet og puste fem inn og fem ut.Jeg savner Oslo,for her er potten tom og lufta REN.

fredag feb 19, 2010

Paff ble piff

Jeg får motivasjon fra de rareste steder.Skrivingen min har vært ganske så nedprioritert det siste året..Men innlegget om dødshjelp til manus,tente skrivelysten..HÆPP!

søndag feb 14, 2010

Sove med pastill

For mange år siden sovnet jeg hos tannlegen. I følge han var jeg den roligste pasienten han noen gang hadde hatt. Som 18 åring sovnet jeg i religionstimen. Satt på fremste rad og våknet opp med et sovemerke som var like stort som rompa til Mr Jagger. Altså merket var ikke for stort men stort nok til å røpe hva jeg hadde gjort /slash ikke gjort i timen. Jeg måtte forklare. Sa til læreren at jeg hadde tatt bussen fra min mor. Stod opp kl fem og så videre. Han konkluderte med at det viktigste var at jeg var der.
Ellers kan jeg si at etter 7-9 dager med forkjølelse, er jeg på bedringens vei. I natt hostet jeg tanter og onkler, og sovnet med en pastill i kjeften. Jeg våknet. Konkluderte med at ting kunne vært verre.

torsdag jan 14, 2010

Munnvask

Klokken på pc'en hinter om lunsj.Spiste hjemmelagde brownies til frokost. Brukte 10 minutter på å pusse svineriet bort fra tennene. Kom 5 minutter forseint på jobb. Jeg merker at det er ikke like lett å skulke litt i arbeidslivet som det var da jeg var student. Det ville gått utover barna. Før gikk det bare utover meg selv. Nå har jeg avtaler i øst og i vest, det er møter, det er testing, det er veiledning, det er andre samtaler og mye mer. Før kunne jeg snakke og skrive før jeg tenkte meg om. Nå er det på tide med en real munnvask og deretter bli "voksen". Jeg vil ikke.

mandag des 21, 2009

Gullkorn eller bare internt?

Lillesøster nummer tre sitter på sengekanten. Smører inn leggene sine med lotion. Katten min Bjarne ligger vedsiden av og slikker pelsen sin. Lillesøster nummer tre sier: Vi steller oss.Jeg lo; gullkorn eller bare internt? :)

lørdag des 19, 2009

Om å holde seg til sine egne bjeller

Jeg fant ut at et juletre er ikke stort nok før jeg får problemer med å slepe det. Jeg er glad for at det er snø og krysser fingrene for at den ligger til første juledag...Jeg er hjemme. Jeg har en liste over ting som må gjøres... Vaske.. I dag var strømmen borte i 2.5 timer. Fikk problemer med å parre sokkene med den riktige maken.Lyset kom tilbake og jeg konkulderer med at det er viktig å holde seg til sine egne bjeller. God jul!!:)

tirsdag des 08, 2009

WannabeGanskeSåFlottQuiz

En liten quiz til folket...Jeg vil vite tittel på roman og forfatter.. Hvem har skrevet dette? "Det leie var at profeten begynte å få vanskligheter.Han sveuet fælt-det var ikke ulikt ham å gå varm i løpet av en tale,men det begynte uvanlig tidlig,og det ble mye fuktighet.Det rant" Smakebit to: "Råtten fisk er ikke én duft,men hundre.Alt fra den pikante lille odøren av flyndrefileten som skulle vært solgt dagen i forveien,via ammoniakksjokket som sjokkerer begynneren i møtet med norsk rakfisk,til den forferdlige stanken av en fiskekasse som ikke har vært spylt på åresvis"

mandag des 07, 2009

Nakent

Jeg betraktet deg med mitt nakne blikk Gjennom pusten din så jeg at du sov,du var nær men likevel så langt borte Jeg betraktet deg med mitt nakne blikk forgjeves...

søndag des 06, 2009

Det er litt slik som... før

Det er søndag. Jeg må drive med jobbrelaterte saker. Men konsentrasjonen svikter fort. Jeg besøker facebook, jeg irriterer meg over Panserhjerte som jeg leser, har en høne og plukke med Mr Nesbø. Burde bake pepperkaker, burde være litt huslig, men først og fremst burde jeg jobbe meg nedover arbeidslisten hvor hørsel er tema. Jeg kjenner igjen den rastløse følelsen. Det er samme følelse som å være student men da kunne jeg skulke litt. Det kan jeg ikke nå. Kompetanse kompetanse. Jeg er sulten. Mat. Jobb. God søndag:P

tirsdag nov 24, 2009

Namasté opp og i mente

Man kan påstå at man starter uken redelig når mandagskvelden er befolket med tjue mennesker som hilser på solen opp til flere ganger.Jeg er av den oppfatning at dette er midt i blinken og har meldt meg på yogakurs for neste år,hele to ganger i uken.Jeg konkluderer da med at jeg blir myk og smidig..Det er fortsatt tidelig i uken..Jeg er også av den oppfatning at det å trene er bra..Optimistisk har jeg svettet på bodypump en hel time i kveld..Stølheten har alt meldt sin ankomst..Hvordan vet jeg dette?Jo,jeg svingte rattet på bilen til venstre og au au..I morgen er det yoga igjen,og faren for å da sveve en halv meter over sengen om kvelden,er relativt stor..Namasté

torsdag nov 19, 2009

En Slags Ønskeliste Til Jul

1. Jeg ønsker meg en Hagemann bok, synd jeg har lest alle. 2. Jeg ønsker meg slakk line, synd at jeg ikke får det. 3. Jeg ønsker meg bok nummer fire om Beltø, så sett igang Tom. 4. Jeg ønsker at bok nummer to til Stian skal bli ferdig, fordi jeg makter ikke å lese nummer 1 først. 5. Jeg ønsker meg snø på julaften 6. Jeg håper at Putte Alexander vil bli venn med Bjarne 7. Jeg ønsker meg yogakurs 8. Jeg ønsker meg gavekort på Bohus, Skeidar og Møbelringen 9. Jeg ønsker meg en date med Robbie Williams 10. Jeg ønsker at noen av disse ønskene skal gå i oppfyllelse... ;)

lørdag nov 14, 2009

Skriving gjennom ulike melodier

Jeg vet ikke hva som var utslaget.Kanskje utslaget var at en tempelridder kjørte meg hjem eller så er d bare fordi jeg er syk,får ikke sove..Til poenget..Jeg skriver igjen.Uten mening,jeg bare gjør det...Beady Bell synger..Jeg føler meg kreativ...Jeg spiller Shivaee(eller hva de nå heter)Klarer ikke å la fingrene bli på tastaturet..Ibuxene funker og jeg danser.Blir sliten..Setter på Muse...Smiler...Setter på Nick Cave,pusen lukker ørene.Jeg skriver,men d blir like dystert som Cave..Finner frem Kate Nash..Var hekta på skiva i fjor.Hva er fengende skrivemusikk?Bruker noen musikk når en skriver..Setter på Donkeyboy,synger og regner med at ibuxene slutter å virke snart

 
© Cipp