Bokliste


 

SNyHETTa


Bodil Jorun Larssen

 
onsdag jul 21, 2010

Hvit lugg

 

 

 

 

Hvit lugg med
bollekinn
Smil om munnen

Varme klemmer
skifter eier

Hvit lugg lengter
allerede tilbake

Ferske brød
Vindtørket
sengetøy
Smil fra rynkete
fjes

Hvit lugg drar hjem
til grått liv

Hvit lugg
blir snart
mørk lugg

Byen kaller

torsdag jul 08, 2010

[nedenom og volvo]


I dag fikk jeg” nedenom og volvo”, diktsamlingen til Underdog m kompisen Stian.
Språket er humoristisk. Små ordspill og sammensettinger av ord gjør at man må lese sakte og oppmerksomt.  Diktene er moderne? i formen og gir inntrykk av observante, urbane poeter. Jeg kan nesten lukte kaffe, jægermeister og trykksverten fra avisen.
Takk for bok med dedikasjon, Inge!!
Her er et dikt jeg likte svært godt:

----------------------------------------------------
[pre pairidaza]
snart er det marihøner og
                   mordersnegler
snart åpnes portene
til byens dukkestuer
velfriserte parseller
der matauk er blitt til
          kulørte dufter og stadig
                           kortere grass

rodeløkka, etterstad, sogn, solvang, hjemmet
inngjerda kolonister
skravler
        om poding og humus
i ly av tungtrafikk og svevestøv

snart rykker nessedronninger inn
med overvintra klåfingre, klare
for pioner og tulipaner
bytter ut snøskuffer
med hagesakser og hvitvin
spenner opp hengekøyer
jakta er i gang
løvetenner, lus og lykke

tenker å henge der
som et rødt eple

------------------------------------------------------

Til slike dikt er fotografier eller illustrasjoner unødvendige.Jeg kan se alt for mitt indre øye.
Anbefales på det sterkeste!

Den ville som ikke vil

 

 Den ville
stirrer vaktsomt
Trykker seg ned
mens ørene jobber

Raske bevegelser
skremmer

Den avstår
fra melkeskvetten

Å stole på et
menneske tar
tid


Tålmodighet
gjør fresing
til lun lyd


søndag jul 04, 2010

Mjaud rydder

Som den smarte og økonomiske kvinne Mjaud er, prøver hun stadig ut nye ting. Mange vil si at hun er et oppkomme av ideer. Se bare her! Ups! Der gjorde jeg det igjen. Trykte på enter før jeg hadde skrevet noe.
Saken er altså den at jeg driver og rydder. Kaster, ommøblerer, vasker osv, og jeg har så mange unyttige ting som sikkert andre har bruk for. Av tidligere bloggere har jeg skjønt at det ikke er så lurt å gi bort ting gratis. Det kan føre til at tingene blir stående i månedsvis i gangen eller på trappa før de blir hentet.
Men huset mitt er fylt til haka mi med helt brukbare klær, bøker, gamle stereoanlegg, plater, barneleker, sengetøy, tv-spill med mer. For ikke å snakke om alt kjøkkenutstyret som jeg har minst to av. Det var ei her om dagen som skrev at hun hadde 8 ostehøvler. Den rekorden slår jeg ikke, men jeg har utrolig mye som bare ligger og er i veien.
Brudebildet av meg og min x tatt for 25 år siden, må det da være noen som kunne være interessert i? Billig skal de få det, ja nesten helt gratis. Bare ramma er vel verdt 1000 kr, så her er det muligheter for å gjøre det helt store varpet.
Et gammelt brudebilde kan vel brukes til mye eller hva tror dere?

·         Heng det opp på veggen slik som det er (vi var ganske søte som     
          nygifte)
·         Bruk ramma på nytt i ditt eget brudebilde (Det er dyrt å gifte seg)
·         Sag opp og bruk som opptenningsved
·         Male et nytt maleri på baksiden
·         Monter et speil inni ramma og se på deg selv
Jeg gidder ikke å komme med flere forslag for det er SÅ mange ting et gammelt brudebilde kan brukes til, at jeg blir sliten av å skrive. På kjøpet får du pyntekrukker, kaffekrus, tresleiver, en defekt hjulvisp og 3 LP-plater av Hoola Bandoola Band!
Siden bildet har stor affeksjonsverdi for meg med gode og dårlige minner i skjønn forening, må jeg starte utropsprisen på 500 kr.
Gi bud da vel!
Hrmf! Har jeg lest et sted at det ikke er lov til å selge noe her på bloggen? Tar sjansen allikevel for DIN skyld, for dette bildet må du bare ha.


fredag jul 02, 2010

Intern QuiZ

Heia!

Jeg smatt inn på
første elleveren jeg, men jeg melder meg frivillig som benkesliter dersom det
er nødvendig. Min rolle som hoffdame, halelogrer, etterplaprer og ikke minst
min elendige rettskriving gjør at jeg godt kan sitte på tribunen dersom det er
ønskelig. Jeg har fulgt med og lest en del av det som har vært skrevet her og
lover at jeg også skal ta i bruk en tøffere tone. I hvert fall lover jeg at jeg
ikke skal forsvare ???????
til det kjedsommelige. Jeg hater å spille i forsvar. Dersom jeg får muligheten
til å delta i kampen vil jeg helst spille ytre venstre eller libero. Min styrke
er harde skudd mot mål, når man minst venter det. Ellers må jeg beklage overfor  ????? at jeg er kommet inn på laget uten hans viten. Som den gode og
menneskevennlige gentlemannen og finnmarkingen han er, regner jeg med han vil
gi meg en rolle på laget.

 Om ikke
annet som vedbærer til diverse bål.

Hvor ble søknaden sendt ?

Hvilke navn er sladdet?

Good luck;-)


tirsdag jun 29, 2010

Mjaudmandag mai 10, 2010

Mjaud på jubileumMjaud var i sin tid et stort handballtalent som aldri ble oppdaget. Hun slet hardt for å komme på førstesekseren og syntes ofte at hun ble forbigått av mye dårligere lagvenninner. Riktignok var spensten hennes ikke noe å skryte av, men det tok hun igjen på hurtigheten, mente hun.
Åh, det skal bli artig å treffe igjen de gamle handballvenninnene. Tenk at de har husket på den lille, kjappe på høyrevingen. Enda så forsiktig og anonym jeg var.
 Lurer på om gammeltreneren, fru. Banksjef Bjørnegrop kommer? Det hadde vært artig å diskutere håndballteori med henne. Hun mente alltid at vi skulle spare krefter når vi hadde sjansen, så jeg forsto aldri hvorfor hun ble sur når jeg gikk tilbake i forsvar.  Må passe på å spørre henne om det hvis hun er der.
Jeg kler meg litt sporty og ungdommelig. Vi sportsjenter eldes med stil.  Klengenavnet mitt henger jeg i et skilt rundt halsen slik at det blir lettere å kjenne meg igjen. Åh, som jeg gleder meg til å mimre litt. Festen skal være i den gamle plasthallen nede ved elva. Bobla, som vi kalte den.
Der kommer drosja. Her kommer sidehåndspasningens mor.
- Beklager, frue! Jeg kan ikke finne denne Bobla De snakker om. Jeg begynte å kjøre her i forrige uke. Kan det være petanquebanen du mener?
- Tanghvafornoe? Ja, nå drar jeg kjensel på de brune jernbøylene. Har den vært utsatt for hærverk? spør jeg. Hele hallen står jo bare på nåde.
Utenfor står fire eldre damer og tripper, kledd til dobbelthakene i finstasen sin. Første bommert, tenker jeg i det jeg skrever ut av drosja i joggedress.
Hvem ER disse damene? De har ikke vært så smarte at de har tatt med navneskilt slik som jeg.
- Hei! Her kommer jeg.
- Hallo der, sier den lengste av dem og myser mot skiltet mitt. Stolt holder jeg det frem og hun leser med høy røst: KJAPP SOM DJEVELN!
De tre andre ser spørrende fra henne til meg.
- Kjapp som djeveln? Hadde vi noen som het det, spør den lange i det hun snur seg mot de andre.
- Ja, det er meg det. Mjaud, den kjappe vingen.
- Trodde vi kalte deg for FLESK i NÆVEN.  Du mistet jo alltid pasningene. Kirsti her! Keeper, husker du vel? Populært kalt NULLET, fordi jeg slapp inn så lite mål.
Hun neier i sin lilla, flagrende kjole.
De andre damene fniser som små jenter og en gråhåret, brokadekledd sier:
- Trodde du det var derfor de kalte deg for NULLET, Kirsti? Det var vel heller fordi du gjorde det så dårlig på skolen.
Kirsti ser måpende på den gråhårede som jeg nå gjenkjenner som Eva, hun med den ekstremt gode ballteknikken. Det ble sagt at hun sleit ut flere kjærester før hun hadde fylt tjue år. Jeg må huske på å spørre henne hvordan hun gjorde det. Sleit dem ut, altså.
Bak henne står Astrid. Hun hadde alltid hvit, gjennomsiktig og trang shorts på seg. Saba - beltet syntes når hun hadde mensen og vi kalte henne for DEN RØDE FARE.  Håper egentlig ikke at noen nevner det.
Nølende tar jeg Astrid i handa.
-    Heia Mjaud. Artig å hilse på deg igjen. Det er jeg som har fått i gang denne festen. Det ser ut som du har vært den smarteste av oss og kledd deg etter forholdene. Denne hallen har jeg ikke vært i på 35 år. Bra at vi bare skal ta en titt innom for å mimre litt. Husker du fru Bjørnegrop?
Bak henne titter en tynn liten flis av et kvinnemenneske fram.
-    Er det virkelig deg Mjaud? Så stor du er blitt!
-    Stor? Ja, jeg har jo kanskje vokst litt på 35 år. Så fint at treneren også stiller. Du dreiv oss hardt.  Vi måtte jogge rundt svømmehallen 20 ganger og avslutte hver trening med spurting. En ordentlig terrorist, det var det du var fru Bjørnegrop, avslutter jeg leende.
-    Åh, kall meg Birgitte. Jeg er tross alt bare 15 år eldre enn deg.
Sammen går vi inn i Bobla for å mimre.
Inne i hallen holder noen menn i femtiårene på med et spill der det kastes blanke kuler store som appelsiner bortover den sanddekte banen. Det ser forresten utrolig tåpelig ut. Handball, det er et skikkelig ballspill det.
-    Ja, her fikk jeg mange skrubbsår. Det var tider det, sier Eva. Husker dere da klisteret kom? Jeg hadde så mye klister på hendene at medspillerne måtte røske ballen ut av hendene mine.  På slutten av kampen så ballen ut som en liten planet og vi måtte rense den for steiner, hårspenner, plasterbiter og tyggiser.
-    Og jeg hadde så mye klister under skoene at de ble stående igjen på bakken når jeg gjorde hoppskudd, smiler Astrid.
-    Mjaud! Husker du da vi feiret det ene målet vi fikk mot Freidig i Julecupen? spør Kirsti mens hun holder seg for munnen. Gebisset hennes er visst litt løst. Du sto naken på hendene i dusjen da keeperen fra herrelaget til Oppsal forvirret seg inn i garderoben vår. Etterpå fikk du skylda for at de tapte finalen. Keeperen deres slapp inn mange mål fordi han var så lattermild.
Vi ler så høyt nå at guttene ute på den humpete grusbanen kikker nysgjerrig bortover mot oss.
-    Enn da vi måtte dele garderobe med et lag fra Østlandet. Vi jentene på første tur ut i det store Norge fikk se kne - og albubeskyttere for første gang. Keeperen deres var så stor at vi trodde det var en gutt.
-    Ja, ler Birgitte. Dere gikk rundt resten av turneringen og sa: - Vent litt a! Jeg skal bare gre fjøra mine.
Jenta hadde visst ropt det til lagvenninnene sine og dere syntes det var så tøft sagt. Snakker om bønder på bytur.
Ingen av oss har lagt merke til at den artige gjengen som spiller klink? er kommet bort til oss.
-    Hei jenter! Er det oss dere ler av? Petanque er et seriøst spill kan vi få opplyse om.
-    Petanque, sier Eva. Er det det spillet som er så populært i Frankrike?
-    Ja, svarere en av de andre guttene muntert.
-    Vi ler ikke av dere, sier Eva videre og blunker til ham. Vi har 35 års jubileum og starten på feiringa er her på vår gamle hjemmebane. Baller og kuler det er noe vi har god greie på.
-    Da kan vi gutta kanskje få invitere dere på et glass Pastis? Vi er akkurat ferdig med kampen.
-    Pastis? Er det ikke kaldt å spise is her i Bobla? spør jeg og ser på en av de andre karene som står der.
Han er faktisk ganske søt i den trange, finske treningsdrakten sin.
-    Pastis er et fransk brennevin, sier han og tar meg under armen.
Så rusler vi alle sammen bort mot et bord der det står både flasker og glass.
-    Dette kan bli århundres jubileum, sier Eva og gnir seg i hendene. Her skal gamle kunster praktiseres.
Hva hun nå mener med det  finner jeg vel ut av etter hvert.

onsdag mar 10, 2010

Kroppshår
Som den erfarne journalist Mjaud er, vet hun at hun skriver aller best når det er et tema hun selv er spesielt engasjert av. Det var derfor ikke nei i hennes munn da hun fikk en forespørsel fra et nystartet dameblad. Kunne hun lage en artikkel om kvinner og kroppshår?
For noen år siden hadde Mjaud et ganske naturlig forhold til hår på kroppen. Ikke var hun spesielt hårete heller. Da hun tilfeldigvis hørte en kommentar fra en kvinnelig korrespondent i USA, skjønte hun at dette var alvorlige greier. I USA, ble man nemlig sett på som ”østeuropeisk sjuskete” hvis man ikke hadde barberte legger til en hver tid. Siden den tid har Mjaud vært meget påpasselig med både napping og barbering.

-    Dette kan bli interessante greier. Jeg tar et søk på nettet først. Her er det noe. ”Mo'Nique ga fotografene hakeslipp med sine hårete legger på Golden Globe Awards.”

Min nye heltinne. Se de leggene:


-    En dame som tørr å vise frem sine hårete legger og det i Amerika. Dette slår både basehoppere og fjellklatrere. Så modig hun er. Hun prøvde å barbere leggene én gang, og det var plagsomt og smertefullt.      
 -  Som jeg skulle ha sagt det selv.  Lurer på hvordan hun ser ut når hun løfter armene og vinker? Har hun hår under armene også? Da vil hun se dobbelt så     ”østeuropeisk sjuskete” ut som de andre damene. Det er stilig at hun ikke bryr seg!

I dusjen senere studerer Mjaud kroppen bokstavelig talt med hud og hår. Det har vært anstrengende med all denne intimbarberingen.
 
-    Tenk at jeg nå kan slippe. Bare i barberskum og høvler og andre aftershaveprodukter vil jeg spare en formue. Hår, hår kom igjen, håret er min beste venn. Dette må feires!!
-    Kake! Jeg kjøper kake og besøker min venninne på sykehuset. To mygg i et klaps.
På rom nummer 314 ligger venninnen og er rekonvalesent etter en stor ryggoperasjon. Eidis, deler på grunn av plassmangel det lille rommet med en annen dame.

-    Så trivelig med besøk, Mjaud. Det blir kjedelig i lengden å ligge her sammen med en medpasient som hører dårlig og prater lite. De sier hun er på bedringens vei, men det hjelper ikke meg akkurat nå.
De koser seg med kaffe, marsipankake og prater om gamle dager. - Vi var gale vi to, humrer Eidis. Mjaud ler høyt, men setter nesten kaken i halsen i det hun ser et hårete bein stikke ut av nabodamens teppe.
Eidis slår henne hjelpsomt i ryggen og følger Mauds blikk mot sengen til romvenninnen.
-    Ja, sånn går det når man blir liggende lenge på sykehuset, Mjaud. Det er ikke mange som har tid til å hjelpe oss med intimbarberingen.
Etter dette blir Mjaud både urolig og betenkt og snart tar hun farvel med Eidis. På veien hjem kjører hun innom en bensinstasjon og kjøper barbersaker. Hun kan nesten ikke få klærne fort nok av seg.
Med hele kroppen innsmurt i barberskum drar hun høvelen nøye over alle steder på kroppen der det er muligheter for hårvekst. Etter en god og varm dusj setter hun seg fornøyd i godstolen i stua.

Det ringer i mobilen og Eidis er på tråden.
-Hei Mjaud.Du forsvant så raskt. Ble du dårlig?
- Dårlig? Jeg ble redd, skal jeg si deg Eidis. Ikke faen om jeg vil våkne opp på sykehuset og se ut som en neandertaler fra navlen og ned.

 

søndag mar 07, 2010

FløyteblåserenSpilte toner få likte
Mollstemte fanfarer
Trosset partituret
Skapte ny musikk
som var ekte og sann
i ærlighetens navntirsdag mar 02, 2010

Mannen som slår deg av

 

 

 

 

 

Som frilansejournalist får Mjaud Over-Evne en del ekstra interessante forespørsler.De siste ukene har hun jobbet med en undersøkelse om hva kvinner ikke tenner på hos menn. 217 kvinner har besvart forespørselen hennes og med bakgrunn i disse svarene har Mjaud laget en oppsummering som hun har kalt: Mannen som slår deg av


Hun har gått dypt inn i materien og ved selvsyn og selvlukt funnet ut at mye av det kvinnene beskriver, virkelig stemmer. Det vanskelige er å gradere disse tingene siden det meste som hun har fått vite egentlig kan samles i en felles benevnelse: YAK YAK


Menn med turnoff – effekt har:

Løstenner
Hår ut av nesen
Hentesveis
Store metallbriller
Løk eller øl -ånde
Tynne bein
Glaner på yngre damer
Drar på langtidsferie til asiatiske land
Lukter svette eller pommes frites
Lukter lano
Har parykk eller tupé
Går i for trang kjeledress
Fomler( i senga)
Mangler humor
Har hår i nakken og på ryggen
De som snorker med vilje
Uhemmet raping eller prumping
Sure sokker
Svette nylonskjorter
Bilder av nakne damer på kontoret
Surfer etter porno
Kjøper doruller på lagersalg
Danser i utakt
Elsker svenske danseband

Etter lang og nitidig jobbing har Mjaud plukket ut 25 turn-offs. Samtidig kreves det at hun uttaler seg på bakgrunn av egne erfaringer. Hun har derfor flørtet litt med Per Olsen i første og i kveld har han bedt henne på middag hjemme hos seg selv.
Nøyaktig kl 20.00 står Mjaud lettere nervøs og ringer på døren hans. Fra leiligheten høres  empet musikk og Per åpner galant døren for henne. En blandet duft av nydusjet mann og deilig matlukt strømmer mot henne.
–Mmmmmmm! Så deilig det dufter her Per.
Han fører henne inn i stuen som er opplyst kun av mange tente lys og hun blir plassert i en stor, myk ørelappstol med et glass rødvin i hånden.
--Maten er straks ferdig, Mjaud. Jeg skal bare skrelle potetene. Lat som du er hjemme!
Mjaud synker fornøyd ned i stolen og smaker forsiktig på en fyldig og fruktig rødvin.
--Foreløpig er det ikke mange turnoffs her.
Per er kledd i mørk dressbukse og hvit skjorte som er åpen i halsen. Han er glattbarbert på hodet og en skygge av blond tredagers stubb pynter haken hans.
Mjauds hjerte dunker fortere.
- Ikke glem at du er her for å studere nærmere det kvinner ikke tenner på hos enkelte menn.
Hun holder pusten i det Per kommer inn fra kjøkkenet. Så kjekk han er. Akkurat passe på alle måter, tenker hun mens han fører henne til bordet.
De prater lett og uanstrengt og finner ut at de har mange felles interesser. Bøker, reiser, kunst, ja til og med interessen for hunder har de felles.
Den chilimarinerte kyllingfileten smaker fortreffelig. Etter et trivelig måltid flytter de seg over til den lille sofaen foran kakkelovnen. Per serverer henne kaffe, Cognac og ripsbær med vaniljesaus til dessert.
Mjaud føler seg mett og tilfreds og lar Per få holde rundt henne. Snart er de i en heftig omfavnelse og hun leter fortvilet og andpusten etter en eller annen turnoff hos Per. Umulig!
De kysser heftig og leppene hennes brenner som stod de i flammer. Den like opphissede Per tar henne med inn til dobbeltsengen og vips så er de nakne begge to. Velbygget og sterk står han der foran henne og Mjaud faller som en geleklump ned i sengen.
-Turnoff! Turnoff! Hvor er du? roper hun ut i lufta.
Ikke så mye som en liten metallbrille eller et snuskete blad er å se på nattbordet hans. De kysser heftig og Per er absolutt ikke fomlete. Mjaud vil heller si at han er en dreven og god elsker. Snart flyter hun av gårde i hete favntakk og han berører det våte kjønnet hennes med vante fingre.
Mjaud sperrer opp øynene i det hun kjenner en sviende brann rundt kjønnsleppene. Det svir som om noen skulle ha strødd salt og pepper i et åpent sår. Hun snurrer rundt i sengen som en orm, vrir seg og sier kortpustet til Per.
-Vent litt! Det er noe merkelig her, som om hele underlivet mitt står i brann. Det svir som besatt.
De setter seg opp i senga. Mjaud er helt klar i hodet. Hun vender ansiktet mot Per: - Var det du som laget chilimarinaden? – Ja? svarer han spørrende. – Da forstår jeg, sier hun mens hun sakte kler på seg. –Hva handler dette om egentlig? spør han. - Det handler om menn og turnoffs. Jeg har nettopp oppdaget en ny: Menn som ikke vasker fingrene før de har sex.

lørdag feb 27, 2010

Harlequin

 

 

 

 

Denne uka har Mjaud vært opptatt av Harlequin, nærmere bestemt mønsteret på buksene til de norske curlinggutta. Som den flittige journalist hun er, prøver hun alltid å holde seg oppdatert på det som foregår til en hver tid.

Akkurat nå handler det om bukser og curling.

At de tørr å gå i slike bukser? Hun stirrer stivt på TV-skjermen. De er glorete, i øynefallende og upassende for de fleste anledninger. Her svirrer guttene rundt på isen med hver sin kost, roper WOW og sender store steiner med grytelokk langs et isete gulv som er så glatt at det er umulig å stå stødig.
- Og dette skal kalles sport. Kunne de ikke bare hjulpet litt til hjemme og fått utløp for kostebehovet sitt der? Det verste er at mange liker de rutete buksene. Latterlig.

- Der klinker de norske ut to grytelokk. Og kongen er på tribunen. Han klapper og jubler. Han kunne vel heller sett på noe ordentlig sport? Sannelig tror jeg ikke han har et par slike bukser i hendene.

Klovner, kaller jeg det.

I leksikonet står det at Harlekin er en av hovedskikkelsene i klassiske Commedia dell'arte. Harlekin, som er Pantalones hovedtjener, inntar satirikerens og parodikerens rolle i komedien. Han er også akrobat, og kaster seg derfor lett ut av de mest brysomme situasjonene. Hans drakt, bestående av rombiske rutemønster, kjennetegnes av sin skarpe fargesammensetning av rødt, blått og gult.

- Beskrivelsen passer forresten godt på guttene. Søtt bilde. Hans bukser kunne jeg godt ha vært i. Kanskje ikke så dumt allikevel, dette mønstret? Der dukker  Anniken Huitfeldt opp på tribunen med samme sort bukser.  Når hun kan, så kan vel jeg også. Tenk om hele regjeringen hadde slike bukser på neste gang de møttes! Det hadde vært noe.
- Kom igjen gutter! Treff det gule lokket! Kost, kost, kost, for faen! Hva er det dere venter på?

lørdag feb 20, 2010

Visualisering

Mjaud
Over – Evne har denne uka lært et nytt ord: VISUALISERING. Som den gode
journalist hun er plukker hun stadig opp noe som kan være til nytte i
jobben.

[Les mer]

torsdag feb 11, 2010

Folk kan være


hjerteløse

smakløse

skjødesløse


men ikke

håpløse

mandag jan 25, 2010

Et politisk intervju

- Dersom du visste
at det du gjorde
da du gjorde det
ville ha slike
konsekvenser for
det du ikke gjorde,
ville du gjort det da?

- Dersom du visste
at veien du gikk
da du gikk den
ville ha slike
konsekvenser for
veien du ikke gikk,
ville du gått den da?

- Dersom du visste
at reisen du tok
da du tok den
ville ha slike
konsekvenser for
reisen du ikke tok,
ville du tatt reisen da?

- Dersom du visste
at livet du levde
da du levde det
ville ha slike
konsekvenser for
livet du ikke levde,
ville du levd det da?

- Ingen kommentarer


fredag jan 22, 2010

En takk til FB

Dette brevet mottok jeg i posten i dag:

Ditt verk er brukt til eksamen

Ofte inneholder eksamensoppgaver hele eller deler av åndsverk. I slike tilfeller får opphavsmannen utbetalt vederlag for bruken. Etter avtale med Utdanningsdirektoratet  fordeler Kopinor slike vederlagsmidler fra offentlige eksamener og nasjonale prøver.

Følgende verk er benyttet:

Eksamensverk  ID: 960 - 10(NO 0214 Norsk-Grunnskole)
Semester og år: Vår 2009
Verk: Kunstig latter

Din andel  på 100  % av totalvederlaget utgjør et femsifret beløp;


Her er diktet lagt inn på  FB i 2008:


Kunstig latter

I det fjerne høres lattermaskinen

Gang på gang brytes tankene

av kunstig gapskratt

På tide med en reklamepause?

Tørke de manuelle tårene og le

sammen med Tv-apparatet sitt

En latter forlenger livet -

Sies det

mandag jan 18, 2010

Monolog

Babylons hengende mager!Høres ikke det litt fint ut? Det blir liksom noe ekstra forfinet over magen når jeg  føyer til et  ord foran eller bak.

[Les mer]

lørdag des 19, 2009

Hva var poenget


med denne?

http://www.forfatterbloggen.no/roller/hauge/

 

Forfatterbloggen utlyste i november en konkurranse som de kalte kåring av tiårets ord. Fristen for å stemme var den 8.desember.

Her er de ti finalistene:

neminisme

meg

snikislamifisering

ekstremvær

metakommunikasjon

kildesortering

reality

podkast

nettpoker

estetikk

 

Dette var en kåring jeg tente på,men kanskje var jeg den eneste? Nå er det ihvertfall gått over en uke siden fristen, og jeg synes det er på sin plass å minne FB om kåringen. Var dette bare et slag i lufta, eller er tiårets ord på bloggen blitt kåret?


mandag nov 30, 2009

Tjernet

Tynn ishinne
med glattpolert flate

Fugler forvirret
ustødig trippende

Stivfrosne strå
byr frostroser til dans

Knitrende fotspor
tramper takten

Frostrøyken stiger
tilfreds til værs

Kulden entrer
sakte tretoppene

Frostens dagligstue
klargjort til fest

onsdag nov 25, 2009

Drømmetyding

 

i drømmene
kjører jeg
slalåm
og
er flink

i drømmene
går jeg på
råttent gulv
men faller
aldri

i drømmene
kjemper jeg
og får den
jeg elsker

i drømmene


tirsdag nov 24, 2009

Sandkorntårer

Han gråt

tristessen ut

av kroppen

som var den

sandkorn i

et timeglass


I det han

kjente seg

glad igjen

vippet glasset

rundt

og nye tårer

fødtes

fredag nov 20, 2009

Smilefjeset

 

dukket opp
da vi skulle
taste kort

Mobilmelding
SMS
Korte budskap
lite stress

Fjeset smilte
Blunket lurt
Vinket blidt
Var sjelden surt

Første fjeset
husker jeg
på et fat kun
ment for meg

På en skive
fersk og klar
smilefjes av
kaviar

Det var mammas
ord til meg
smil du vennen
glad i deg


torsdag nov 19, 2009

Til jul ønsker jeg meg

ei spiralfjær
i buksa
Slik som Nelly hadde
hun som juksa

Grytidlig morgen
spratt jeg opp
Til nybakt brød
og en kaffekopp

Dagene fylt
med energi
Ikke sliten
nei bare blid

Jeg var overalt
Lykkelig spretten
Positiv og
aldri gretten

Til og med når
kvelden kom
Og  familien min
var utslitt og tom

Spiralfjærlekker
Lå jeg klar
med smil om munnen
og ventet på far

fredag nov 13, 2009

Saksopplysning

Jan -Otto er sperret ute fra FB for kommende 6 måneder både med innlegg og kommentarer.

 Sånn er det med den saken!

lørdag nov 07, 2009

Er det lov?

Er det lov

når livet smeller og du
famler rundt i livets kjeller

Tenker tanker mens du strever
Lurer på hvorfor du lever

Strekker hender opp mot lyset
Skimter solen mens du fryser

Kan du trøste deg med viten
Om at alt blir bra med tiden

At du slipper løs fra kjerret
Fordi andre har det verre

Er det lov?

----

 Et dikt der jeg stiller spørsmål?

Jeg rimer så godt jeg kan og spørr:

Er det bare dikt som rimer som er bra eller

er det nok med rytme?
torsdag nov 05, 2009

Ke lessen går de ?

Ke lessen går de
Ha du fått smort ånneran denna tell vintern
Dæm ska va glatt på unnsia veit du
Ellers må du fur nedåver åg det
kan bi ojævsle ondt i rauvæ

Ke lessen går det
Ha du fått hælsning frå kørven din
Eg syns han e ein stramsen kar
Bærre så synd at han ikke bi færdi
me studian senna

Ke lessen går de
Ha du fått spylt jabbadia vækk a bilen din
Sånn som den e no e de omule å gløtt ut
a vindue atte
Du sku’kje ha vøre så grøvelaktig

Ke lessen går det?

 
© SNyHETTa