Yngvill Knutson Stenbergs


forfatterblogg

 
mandag jun 21, 2010

Neste manus

Sitter med nesa dypt begravet i noe som skal bli neste manus. Selv om jeg ikke har noen ide om hva den vrange hovedpersonen min vil ende opp med, har jeg begynt forfra igjen... Handlingen røper jeg ikke for noen, men at jeg fortsatt har et bakteppe av judeo-kristne paradokser, er vel ikke akkurat noen hemmelighet. Jeg skriver på spreng, for å rekke en utgivelse i god tid før dommedag. Følger nyheter fra Israel med argusøyne, for å passe på at ikke virkeligheten stjeler min storslåtte fiksjon, før jeg er i mål... Synd at denne siden skal nedlegges, selv om jeg knapt kan kalles et aktivt medlem...

onsdag des 09, 2009

Ringerikes blad i dag:

http://www.ringblad.no/liv/article4749465.ece

onsdag des 02, 2009

En roman er ingen trosbekjennelse.

Det har blitt litt røre rundt meg nå: Hovedperson i "Gudinnen og Edderkoppen" finner gamle bevis for et kvinnelig motstykke til Jahve. En kvinne i himmelen går ikke upåaktet hen. Tanken på en likeverdig mor i himmelen er "usmakelig" for enkelte lesere. Derfor føler jeg for å minne om at boka er en roman. (Riktignok er Gudinnen ikke tatt rett ut av lufta. Hun har vært tilbedt i det gamle Israel.) Jeg håper at alle lesere som lar seg provosere av romanen, tar seg tid til å lene seg tilbake i stolen. Pust dypt og kjenn etter! Hvorfor er tanken på Gudinnen så "avskyelig"? Og til alle andre lesere: God bok. https://secure.kolofon.no/index.aspx?pid=2374&docid=88

mandag nov 23, 2009

Jeg er nesten målløs!

Det ble førstepris på "Gudinnen og edderkoppen" av de ca 80 innsendte manusene på kolofons konkurranse. Gratis utgivelse og pengepremie :))

søndag nov 22, 2009

Gudinnen...

Den dagen Lea Aker går av med pensjon, mottar hun en gammel koffert fra sin arbeidsgiver. Kofferten er en arv fra hennes ukjente jødiske mor, og inneholder historisk materiale om en jødisk slekt, en nøkkel og en gudinnestatue. Men det er flere enn Lea som ønsker å få fatt i koffertens hemmeligheter. Sammen med sin venn Lars og sin onkel Selig, drives Lea ut på en reise gjennom Europa, på flukt fra både en katolsk organisasjon og en gruppe ytterliggående jøder. Reisen avslører en godt bevart hemmelighet, med røtter tilbake til Mose tid, en sannhet som ville ryste både kristendommen og jødedommen i sine grunnvoller om den ble kjent….

Gudinnen og edderkoppen.

Endelig har jeg kommet igjennom med en roman! Gudinnen og edderkoppen er en av prisvinnerne på kolofons manuskonkurranse! Det kjennes rart. De siste ukene har gått med til korrekturer, strykningsforslag, endringsforslag og rettelser. Imorgen skal jeg til Oslo på bokmøte.

 
© Yngvill Knutson Stenbergs