Bokliste


 

Frida Kahlisto


~Deltidsharmonisk [og nyoppdaga]

 
torsdag jul 22, 2010

Jeg var her

Siden forfatterbloggen legger ned fra 1 september så flytter jeg permanent til bloggfellesskapet forfatterloggen.no

http://frida.forfatterloggen.no/

 

Takk for meg forfatterbloggen.

mandag aug 31, 2009

Jakten på kjærligheten

Følg med i høst da folkens. Tv2 altså ;-) Det er jo bare morsomt med bonderomantikk. 

Foto: Lasse Sandaker-Nielsen. TV2

 

søndag jun 28, 2009

Gratulerer Børge

Lest og likt: Tårer i champagnen - Børge Skråmestø. I bloggverdenen kjent som BørgeKing.

Jeg har hatt denne boken på leselisten min en stund, men ville vente med å lese den til det ble en varm og lystig sommerdag. Jeg innbilte meg at det ville være passende til denne boken. Og det var riktig. "Tårer i champagnen" er Børge sin første skjønnlitterære bok, og jeg hadde store forventninger til den. Jeg har tidigere lest "Håndbok i homsing", og den boken synes jeg var hysterisk morsom.

Børge skuffer ikke! Jeg likte "Tårer i champagnen". Dette er en bok med lystige krumspring, en liten dæsj alvor og et spennende språk. Jeg fikk meg en god latter flere ganger. Rett og slett en god leseropplevelse. Dessuten lærte jeg litt om hudkremer (skal kjøpe meg en sånn gul krem) og om blandinger av champagne og portvin. Anbefales! ;-)

Gratulerer med skjønnlitterær debut Børge! Håper det kommer flere!

 

mandag jun 22, 2009

Selg meg en bok!

Klarer du å få meg til å kjøpe en bok?

Synes du det er en bok jeg lese? Helst en bok fra en av forfatterene som blogger her, forfatterene har full mulighet til å anbefale seg selv. Argumenter for hvorfor jeg lese denne boken. Sjanger: Alle. Språk: Norsk.

Har vært inne på Bokklubben og kikket, men finner ikke noe som faller i smak. Eller kanskje jeg bare er litt "matlei" om dagen? Hjelp meg med å tenne (bok)gnisten.  

 

mandag mai 25, 2009

Vår tids tabu?

Hva er vår tids tabu? Det er ikke så lett å se tabuene i den tiden man lever i. Dette blir først synlig etter en 50 - 100 år. Noen ideer har vi likevel om hva som er tabu.

Hva synes du er tabu?

Hva får deg sint, opprørt, skikkelig forlegen, flau, skamrød?

(Tabu er et ord med polynesisk opphav som innebærer en allmenn oppfatning, ofte grunnet i religion, om at noe er hellig, ukrenkelig, urørlig og forbudt.

http://no.wikipedia.org/wiki/Tabu )

 

søndag mai 17, 2009

Den lange veien tilbake til livet

"Den lange veien tilbake til livet" er en historie om kjærlighet. En sterk og rørende beretning fra en mor som aldri ga opp. Mamma'n til Fredrik har skrevet bok om sin sønns rusmiddelmisbruk. Det er først og fremst en bok om hvordan det oppleves å være mor til et barn som ruser seg. Selv om barnet har blitt voksent. Hvordan det føles å være mor når barnet ditt flørter med døden og lever i fornedrelsen. Angsten for om han lever. Lettelsen når det verste ikke har skjedd. Denne gangen. Og hvordan man som pårørende ransaker seg selv i forhold til skyld og skam. Denne moren fikk trøst av disse ordene: "Du har gjort ditt beste - tilgi deg selv". Det ble viktige hjelpetanker.

Det er også en historie om hjelpeapparatet som dessverre ikke alltid fungerer for de som ruser seg. Fredrik fikk en del hjelp. Kanskje ikke alltid rett hjelp, nok hjelp, eller hjelp til rett tid, men han fikk hjelp. Han hadde en mor som sto på for ham. Som ba om hjelp og som ikke ga seg. Ikke alle har det. Og kanskje var det avgjørende for Fredrik at han hadde en mor som sto på for ham både når han var i rus og når han var i behandling. Som alltid var der, og som aldri ga opp. Og kanskje hadde Fredrik noe inne i seg som aldri ga opp, selv når det virket beksvart, så var det kanskje en kime av håp langt der inne? Han er i live mot alle odds!

Dette er en viktig bok. En bok pårørende til rusmiddelmisbrukere kan få håp og støtte av, og som de kan lære noe av. Blant annet om hvordan hjelpeapparatet fungerer (eller ikke fungerer). Den belyser også opplevelsen pårørende kan sitte igjen med etter møte med hjelpeapparatet, og det synes jeg er et viktig bidrag. Dette er også en bok hjelpere og hjelpeapparat kan lære noe av. Om de ønsker. Anbefales!

"Den lange veien tilbake til livet" av Gro Wold Kristiansen (og medforfatter Tor Arne Sæther)

 

 

 

søndag mar 15, 2009

Fornuft & følelser

To forskjellige ting? Motsetninger? Fornuft er det edle, det vi streber etter. Det som er anerkjent i vår kultur. Følelser er ikke in, ikke akseptert, sogar blir man diskvalifisert og man trekker følelser inn i ting. "Den sunne fornuften" sier vi, ergo, fornuft er bra. En annen ting vi sier er "det er bare føleri".

Men kan disse to dimensjonene skilles? Er de motpoler. Nei.

Jeg har lest boken "Livsfilosofi" av Arne Næss. Den ble utgitt i 1998, jeg leste den første gang i 1999 og på nytt igjen nå. Gjennom hele boken drøfter han "fornuft og følelser". Arne Næss ønsket at mennesker skulle bli mer bevisst på hvilke rolle følelsene spiller i livene våre, og at vi skal kvalifisere følelsene våre.

Næss sier: Det er følelsene som gjør deg til noe du setter pris på å være. Det er følelsene som aktiverer deg underveis i livet. Ingen følelse - heller ingen bevegelse. Når man kommer til et veiskille i livet, er det viktig å stille seg en del følelseorienterte spørsmål.

Næss bruker uttrykk som "passive" og "aktive" følelser. Negative følelser, feks, misunnelse og hat er passive følelser. Disse følelsene driver oss ikke videre, utvikler oss ikke. Aktive følelser er feks kjærlighet. Næss advarer også mot å skille mellom aktivitet og aktivhet. Det i seg selv å gjøre ting er ikke nok, det viktigste er hva vi gjør, og hvordan vi gjør det. Det er det vi gjør som berører hele oss. Man kan godt være i aktivitet en hel dag, uten å ha vært i aktivhet. Man kan godt sitte helt stille og være i aktivhet. Ergo, det er det som skjer inne i oss.

Næss var også opptatt av filosofen Spinoza. Spinoza mener at fornuften ikke er i skarp kontrast til følelsene. I hans filosofi er det forståelsen som bygger broer mellom fornuft og følelser.

 Næss sier også at følelser og relasjoner er ikke noe vi har, det er noe vi er. Følelser er noe som oppstår i møte med oss selv og verden. Vi kan ikke stille oss utenfor oss selv. Følelser gjennomsyrer alt vi gjør.

Så kanskje du aldri mer sier: Det er bare følelser. Eller bruk fornuften.

Om du skal bruke en hundrings på en bok i løpet av året, så anbefaler jeg virkelig denne boken. Livsfilosofi

fredag nov 21, 2008

Bokpoliti?

Etter de siste tiders intime avsløringer i flere bøker er det noen som mener at forlagsbransjen burde skaffe seg en "vær varsom plakat" slik som pressen har. Stipendiat i presseetikk Paul Bjerke er en av de som mener at det er et behov for et etisk regelverk i forlagsbransjen. Les artikkel i VG. 

Det er ikke noe nytt at det presenteres intimpornografi i bøker. Det som nå blir brukt som eksempler er at Ove Røsbak har avslørt at Alf Prøysen var homofil. Mia Gundersen har avslørt at hun har hatt en "natt" med en viss finansfyr og nå kom bøkene om Thor Heyerdahl hvor hans forhold til familien og kvinner / elskerinner ble avslørt. Er dette så ille at kommer på trykk? Bør man ikke ha med noe fra personers private liv? Eller er det bare kun positive avsløringer som gjelder?

Hva synes dere? Trenger vi et bokpoliti?

tirsdag okt 28, 2008

Fantastisk og elsket av alle

Og på jobben går det også kjempebra! Når noe ser ut til å være for godt til å være sant, så er det ofte det, men ikke alltid. I dette tilfelle var det for godt til å være sant. Jeg har lest boken "Fantastisk og elsket av alle" av Martina Haag.

Dette var en bok jeg lenge hadde gledet meg til å lese. Jeg så et intervju med forfatteren på Skavland for et par år tilbake. Det jeg husker best var forfatterens tanker om at mennesker ofte venter på at det "riktige livet" skal starte. Når de får drømmejobben, drømmemannen, drømmebarna, drømmehuset. I mens har de satt seg selv på vent. Det tror jeg er riktig. Det er altfor mange mennesker som har satt seg selv på vent og som har glemt å leve her og nå.

Det er to ting jeg angrer angående denne boken.

1. At jeg har sløst bort 260, ved å kjøpe den.

2. At jeg, når jeg først skulle ha den, ikke kjøpte den på orginalspråket (svensk).

 Jeg har lest et utdrag av den på svensk. Det låt mye bedre.

Boken handler om Isabell Ekløv, en mislykket skuespiller som halter gjennom livet uten å ha fått det store gjennombruddet.

"Isabell Ekløv er en halvstudert skuespiller som bor i Stockholms desidert minste leilighet. Garderoben hennes er fra 1993, hun er ekstremt singel, og jobben hennes er å rappe om forplantning til utakknemlige skolebarn. Isabell drømmer om et glamorøst liv i hvite limousiner, om divaroller og veltrente, snille kjærester.

En akrobatisk sjanse
Så dukker den store sjansen opp i form av en Bergman-forestilling på Dramaten. Det hele høres ut som en spøk, men  er bare resultatet av en temmelig tilfeldig løgn på CV-en hennes. På Dramaten tror de nemlig hun er akrobat. Uten å tenke over konsekvenser, evner eller talent, kaster hun seg ut i det. "

Boken startet bra, den var til og med morsom. Men det hele kollapset når hun skulle bli akrobat. Det ble for hysterisk. For dumt og for lite realistisk. Det hele etterlot en flau smak i munnen. Det virker som om Isabell har en narsistisk personlighet og har null innsikt egen situasjon. Det er mulig fjortåringer synes det er morsomt.

Jeg hadde store forventninger til denne boken fordi det har blitt uttalt: "... en slags svensk Bridget Jones, bare veldig mye morsommere og mer intelligent"

Det er lite som minner om Bridget Jones. Og det er lite som minner om intelligent. Bridget er morsom, til tider hysterisk morsom der hun halter gjennom livet. Hennes forhold til menn er moromt, spesielt i forhold til Mark. Som elsker henne uansett hennes krumspring og merkelige påfunn. Det er sjarmerende. Det er kjærlighet. Ekte kjærlighet. Isabells forhold til menn er i andre enden, hun lar seg lett utnytte uten å forstå det, selv når det er åpenbart. Selv når bestevenninnen (den eneste venninnen) tar det opp. Da velger hun heller å skjelle ut venninnen. Lite smart. Men Isabell er ikke smart. I det hele tatt. Bare platt og dum.

Spar pengene. Det er mye annet å få kjøpt.

 

søndag aug 10, 2008

Bloggen din lagres for alltid

Visste du at bloggen din blir lagret for alltid? Det du har slettet fra bloggen din selv er også lagret. Har du slettet hele bloggen er det også lagret. Om du tror at alt er borte, så er det ikke det. Nasjonalbiblioteket lagrer alt du skriver på norske nettsider til evig tid. Datatilsynet etterlyser strengere regler, skriver VG.no.

På Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana suser det i enorme servere. De har siden 2005 lastet ned alt innhold fra samtlige .no-domener, og det skal også lastes ned fra internasjonale domener med norsk innhold. Informasjonen skal brukes til dokumentasjon og forskning.

- Vårt mandat er å ta vare på den norske kulturarv, og i dag er digitalt materiale en stor del av denne arven, sier kommunikasjonsdirektør i Nasjonalbiblioteket, Tonje Grave.

Var du klar over denne praksisen?

Vil dette endre din bloggpraksis?


mandag apr 23, 2007

Omskjæring kontra kjønnsleppereduksjon

 I 1995 kom Loven mot kjønnslemlestelse. Den krever ifølge Helsetilsynet at det må foreligge medisinske årsaker for å kunne operere i kjønnsorganet. Loven sier: "§ 1. Den som forsettlig utfører et inngrep i en kvinnes kjønnsorgan som skader kjønnsorganet eller påfører det varige forandringer, straffes for kjønnslemlestelse."

"Man kan redusere kjønnslepper, gjøre plastikk på jomfruhinner, vagina og klitoris. Kjønnsleppereduksjoner utføres av enkelte plastikkirurger, mens andre operasjoner på kvinners underliv utføres av gynekologer." (En norsk klinikk)

I Norge kommer disse operasjonene inn under lov om omskjæring, som blant annet krever at det skal foreligge en medisinsk indikasjon for operasjon og ikke være en rent kosmetisk grunn. I mange andre land, deriblant Sverige, er det lovlig å operere på underlivet på kosmetisk indikasjon. Derfor er også en del norske kvinner som reiser til Sverige for å få utført disse operasjonene.

Men kanskje det er slik at man skal fordømme omskjæring av utenlandske kvinner, men ikke norske? For i prinsippet så er det ofte det samme. Definisjon på omskjæring: "Kvinnelig omskjæring er en fellesbetegnelse på ulike typer og grader av inngrep hvor ytre kjønnsdeler fjernes helt eller delvis eller påføres annen varig skade, og som foretas av andre årsaker enn medisinsk nødvendig behandling." Man kan ikke si  at man "bare skal skjære litt", da kunne vi tillatt omskjæringer fra kategori I..

Omskjæring er mest praktisert i 28 afrikanske land, Det er også praktisert i deler av Midt-Østen og Asia. I Norge foregår det omskjæring av immigranter fra de ulike områdene. Noen får det utført i Norge, mens andre drar til andre land for å få inngrepene utført. Omskjæring praktiseres av folk fra ulike religioner, likevel er dette basert på tradisjon og ikke religion. Ingen religion krever omskjæring av kvinner. Mange forbinder omskjæring med islam, men omskjæring forekom før Koranen, og Koranen nevner ikke omskjæring. Fra gammelt av ble det omskåret kvinner i Europa fordi man trodde det kunne lege enkelte sykdommer, men dette var ikke vanlig praksis. Ca. 130 millioner jenter og unge kvinner rundt omkring i verden er utsatt for omskjæring.

Det er to hovedtyper inngrep:

1. Inngrep som fjerner deler av kjønnsorganer. Inngrepet fjerner vev fra klitoris og/eller de indre kjønnsleppene. Det varierer hvor mye som fjernes. Disse inngrepene er i kategori I og II ifølge WHO. Inngrepene kalles for: Klitoridektomi, Excision Sunna Tahara Tahoor.

2. Inngrep som syr sammen. Man fjerner eller skraper vev fra de ytre kjønnsleppene slik at disse sys sammen. Da dannes det et ¿segl¿ av hud som dekker store deler av kjønnsorganet, også skjeden. Det kan være igjen en ca. 1 cm stor åpning som slipper ut urin og mensblod. Dette er kategori III ifølge WHO. Inngrepet kalles for: Infibulasjon.

Hva er argumentene som brukes for omskjæring av kvinner?

Religion, beskytte jentas moral, tradisjon, for å bli gift, "Bare litt", gjøre som foreldrene.

Hva er konsekvensene ved omskjæring?

Det varierer ut fra hvor stort inngrepet er. Fra akutt livsfare til akutt helsefare, fysiske komplikasjoner på sikt, psykiske problemer og seksuelle problemer.

Ved kjønnsleppereduksjon som klinikkene tilbyr, følger jo noen av de samme problemene. Det kan oppstå komplikasjoner og betennelser. Kjønnsleppene inneholder mye nerver og vevet er løst, og det er ikke alltid slike operasjoner blir vellykket. Dessuten kan følelsen i leppene bli endret. De mister også sin funksjon som er å dekke skjedeåpningen, og det kan føre til problemer med slimhinnene. Om du har et arr på kroppen kan du kjenne på det, det gir ikke den samme følelsen som på frisk hud.

Hvorfor vil kvinner ha intimkirurgi?

Kanskje fordi kvinner ikke har noe å sammenligne seg med, og fordi den informasjonen man får ofte kommer fra pornoindustrien, hvor mange av kvinnene har "designervaginaer". I den bransjen er mange operert, eller de er plukket ut fordi de ser "stramme og unge" ut der nede. Omskjæring av kvinner fra andre kulturer knyttes ofte opp mot kvinnelighet, skjønnhet, fruktbarhet og renhet. Kanskje dette er de samme argumentene norske kvinner har for å legge seg under kniven? Vi hører ofte vikarierende argumenter: "Den indre kjønnsleppa henger utenfor de store", "de indre kjønnsleppene er ikke like lange", "jeg får gnagsår på kjønnsleppene når jeg sykler", "de hindrer meg i aktiviteter". Men er ikke dette noe mange kvinner opplever da? Akkurat som menn kan ha de samme problemene med sine baller som henger og slenger? Skal de begynne å binde dem opp? Dette er en normal, sunn tilstand som ikke trenger operasjon. Her må det mer informasjon ut til kvinner. Hovedregelen er at om ikke Trygdekontoret dekker operasjonen, så er den ikke medisinsk nødvendig.

På internett er det ulike diskusjonsfora der vi finner jenter og kvinner som spør: "De indre kjønnsleppene er større enn de ytre, er dette normalt?", "fargen på kjønnsleppene mine er ikke rosa slik jeg lærte på seksualundervisningen i skolen, er det noe feil med meg?", "de indre kjønnsleppene er ikke like lange, jeg føler meg så stygg". Kvinnene har ulike grunner for å spørre, men hovedgrunnen er at de føler at de er unormale fordi standarden de har sett i pornoblader ikke ligner på dem selv. De har heller ingen å snakke med om dette. Tilstanden de beskriver er helt normal.  De har bare ingen å sammenligne seg med. Kvinners venuser finnes i like mange varianter, farger og former som det finnes kvinner. Ingen er helt like, og ingen er kjempeforskjellige. La venusblomsten få være akkurat slik den er, da beholder den sin prakt og følsomhet, sin magi og sin kraft.

Foto: Anniken Valstad

fredag apr 06, 2007

Den store bloggpåskefesten!

Velkommen til påskens store fest i forfatterbloggen! Champagne i kjøleren, rødvin på bordet og cognac-en under bordet. Bare forsyn dere. Det er også lov å nyte medbragt. Det er lov å røyke både til venstre og høyre. Fingermat og snaks finner dere, om dere kikker litt rundt.

Kveldens talere er de som føler seg kallet til oppdraget, og jeg oppfordrer til minst en Herrenes tale, og en Damenes tale.

Som dere ser har jeg pyntet meg for anledningen, jeg valgte å komme med klær, rød designerdress, festsminke og festparykk ;-) Fortell gjerne hva dere har på. Om dere vil ta webcambilder og få lagt ut kan dere maile meg så legger jeg ut fortløpende.

Håper høyresiden av bloggen har fått gravd seg frem fra snøskredet og er klare for fest og moro.

Festen erklæres åpen, og kommentarfeltet er chat. Kom igjen, bare å skravle i vei ;-) Det er også lov til å chatte i alle bloggene som ikke har stengt kommentarfeltene sine, ref. nabovarselet. Have fun!

Partyregler: Kardemommeloven: Man skal ikke plage andre, man skal være snill og grei, og forøvrig kan man gjøre hva man vil. (Thorbjørn Egner)

Kommentarfeltet = adgang forbudt for presse!

 

 

 

 

 

 

tirsdag mar 27, 2007

Kjærlighet ved første klikk

46028-9Jeg tror at det vi egentlig søker, er opplevelsen av å være i live, slik at vår livsopplevelse på det rent fysiske plan gir gjenklang i vårt innerste vesen og virkelighet, så vi virkelig kan føle begeistringen ved å LEVE. - Joseph Campbell

Kjærlighet ved første klikk er boka for alle som leter etter den rette.

Det finnes tusenvis av håpefulle, single nordmenn som har logget seg på èn eller flere datingtjenester på Internett. Denne boken gir deg oversikt over nettsteder, råd og veiledning til gode profiltekster, innføring i nettikett og ikke minst, hvordan man flørter på nettet og til slutt møtes i levende live.

Forfatteren har selv lang erfaring som medlem av flere nettsteder og hun deler raust av sine gode og dårlige erfaringer. Boken er både informativ og morsom, og inneholder anekdoter fra virkeligheten, hårreisende chattesekvenser og uttallige lister over: røde flaggsituasjoner, nettvett, erketyper på nettet, symbolbruk, og de mest oppbrukte sjekkereplikkene. Om du vil bli en supersjekker uten å gå i de grøftene som de fleste gjør, ja, da er dette boken for deg. Etter å ha lest boken, og fulgt rådene tipper jeg du øker svarprosentene dine ganske mye samt muligheten for å skyte "blink".

Mulighetene er mange enten du ønsker en flørt, en samtalepartner eller en partner for livet.

Det er nå 10 år siden Dagens Næringsliv publiserte en kronikk av Leif Osvold under tittelen "Internett er en flopp!"

"Mennesket etter en stund kommer til å bli lei av å kommunisere med en maskin på fritiden, når vi skal bestille billetter eller reiser så vil vi snakke med et levende menneske, ikke taste inn på en maskin og vi klarer ikke å snakke med eksterne familiemedlemmer eller venner via en PC, så lenge vi kan ringe og besøke dem.

Igjen et bevis på at det er svært vanskelig å spå fremtiden. Internett og nettsamfunnene har kommet for å bli, så logg deg på du også.

Foto: Unni Tobiassen Lie, Bygdeposten.

fredag mar 16, 2007

Frodig, lystig, leken og vakker!

Det er visst en ting jeg har glemt å fortelle dere. Jeg har jo visst det en stund, men det har vært borte for meg frem til i går. "Venus - Norske kvinner sett nedenfra" er på Mammutsalg.

Venus - Frida Kahlisto
 

Venusblomster
Blomsten er en av metaforene som har vært brukt om kvinnekjønnet. Forfatterne foreslår ordet Venusblomst om det kvinnelige kjønnsorgan og påpeker likheten mellom botanikken, kjønnslepper og klitoris.


Våre praktfulle blomster I alt har vi fotografert 53 venusblomster. Det som var så spennende, var at selv om blomstene hadde likhetstrekk, var de også forskjellige. Er det for eksempel slik at det finnes kun noen få ulike, eller er det slik at blomstenes variasjon er uendelig?

Da kvinnene samtalte med oss avslutningsvis etter fotograferingen, var de nesten uten unntak svært stolte. De fleste var direkte overrasket over hvor fine de var nedentil, i motsetning til hva de faktisk hadde følt og trodd. De fikk en mulighet for å se seg selv på en ny måte, og gjennom denne erfaringen fikk de et nytt forhold til kjønnsorganet sitt. Dette var en utilsiktet og helt overraskende vending ved disse seansene.
Vi hadde forventet oss at kvinnene ville føle seg lettet, kanskje frigjorte gjennom å våge en slik eksponering, men i tillegg følte mange på en berusende følelse av lykke, og det ble en sterk og rørende opplevelse for oss. De fleste kvinnene hadde i utgangspunktet en historie som beskrev glede ved og av egen kropp, alle fikk likevel en positiv aha-opplevelse da de fikk se fotografier av egen venusblomst. Uten unntak uttrykte de at de likte det de så, at de opplevde sin venusblomst som vakker. Det var som om opplevelsen hadde gitt dem nye byggesteiner til å bygge videre på sitt eget selvbilde og identitet som kvinne.

Vi delte kvinnenes takknemlighet. Vi hadde også fått nye byggesteiner til historiefortellingen om hvordan kvinner kan bedre anerkjenne og dyrke sin blomst. Ingen av kvinnene hadde tilgang til å se fotoer av de andre kvinnene. Opplevelsen de hadde var derfor kun knyttet til dem selv. Vi kan godt si det slik at ved å la kvinnen få tilgang til mer informasjon om seg selv, ble hun tryggere og mer stolt av det hun har og det hun er. Vi måtte klype oss selv i armen og spørre hva som egentlig skjedde og om det var virkelig. Vi har en helt klar og utopisk konklusjon: Alle kvinner skulle fått fotografert sin venusblomst!

Venus, norske kvinner sett nedenfra er en utfordrende bok som avslører hvordan kvinner egentlig er. Og den er en oppfordring til alle kvinner om å utforske og bli kjent med sitt eget kjønnsorgan og sin egen seksualitet. Boken har to hovedtema, hvordan kvinner ser ut nedentil og hvilke erotiske fantasier norske kvinner tar med seg i sengen, og hvilke de faktisk praktiserer. Den siste delen er basert på en stor norsk undersøkelse hvor 1000 norske kvinner deltok. Boken tar også for seg kvinnelig omskjæring og har vært brukt av av helsearbeidere i enkelte afrikanske land for å vise hvordan kvinnelige kjønnsorgan ser ut når de ikke er omskjært.

"En rødmende ærlig bok, som pirrer mer enn nysgjerrigheten og utfordrer deg til å finne frem lommespeilet og bli kjent med deg selv", anfører journalisten under tittelen "Kvinner - brett ut!" Venus kom på tredje plass når Dagbladets lesere kåret årets fagbok i 2005, da hadde boken vært i salg i kun kort tid, og første opplag var utsolgt.

Forfattere: Frida Kahlisto og Eva Mohn
Fotograf: Anniken Vanity Valstad
imgimgimg

 
© Frida Kahlisto