Bokliste


 

Kristin Oudmayer


På vandring gjennom endring

 
søndag mai 16, 2010

Der tankene er tollfrie

Disse ordene ble til med Chillout in Paris på øret mens vakkert landskap i begynnende skumring passerte mitt slørete blikk. I baksetet satt trøtte barn og så film, slitne etter hyggelig og høytidelig feiring. Mens jeg satt slik og fordøyde inntrykkene fra det intense året som har gått, slo det meg atter en gang hvor forskjellige vi mennesker er. Noen lever for konstant action, small talk og oppmerksomhet. Jeg lever for stedet der tankene er tollfrie: Den livsnødvendig stillheten som gir energi, overskudd - og som gjør meg hel.

Stillheten finner jeg gjerne i en god bok av den typen som bringer meg til et sted hvor tiden opphører og sansene og fantasien forenes. Der, hvor stemningen i ordene som fyller boken gir meg gåsehud og får luktene som beskrives til å rive i nesen. Den forførende stillheten i en altoppslukende tekst som lar meg kjenne en inderlig tilfredshet over perfekt sammensatte setninger - uten avbrytelser med støyende snakk om ingenting.

Å lytte, skrive og elske til stillheten som finnes i god musikk gir overskudd og ro i sjela. Det skjer når rytmer og toner blander seg sammen med lange tankerekker, som i blant trenger hvile før de modnes og blir til ord. Tanker, som i sin lengsel og inderlighet får anledning til å bevege seg fritt, lekent og nært. Som når hofter beveger seg uplanlagt og perfekt i takt til en sexy melodi. Da blir ord og toner til bilder som ikke enser begrensningene det invaderende snakket om ingenting vanligvis skaper.

Pussig, kanskje - at jeg som påberoper meg et lidenskapelig forhold til stillhet, velger å gjøre meg synlig gjennom høylydte og sterke meninger. Sannheten er at jeg mesteparten av tiden er det jeg alltid har vært - en dagdrømmer av rang. En som mest av alt søker, dyrker og nyter den livsnødvendige stillheten. Stedet der tankene er tollfrie - hvor det er nok bare å elske og være til.

torsdag mai 13, 2010

På vandring gjennom endring

Etter et relativt kort bekjentskap med Forfatterbloggen i fjor høst, og påfølgende måneders fravær, har jeg funnet veien tilbake. Mye har skjedd siden sist, og omsider har både lysten og tiden til å skrive vendt tilbake. Forfatter har jeg sågar rukket å bli - og drømmejobben? den er min. I disse dager starter jeg på min bok nummer to, og som den lekne og kreativ estetikeren jeg er, med kronisk skrivekløe og en inderlig nysgjerrighet på mennesker, håper jeg atter å kunne finne inspirasjon her.

Jeg er som tidligere lidenskapelig opptatt av bøker, musikk og franske filmer. Jeg samler fortsatt på fine ord og gode formuleringer, mens jeg håper en gang å kunne leve av å skrive. Så langt har skrivingen resultert i boken "Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, ansvar og håp" (Humanist forlag 2010), samt enkelte skribentoppdrag. Jeg holder foredrag om mobbing, sosiale medier og det å være pårørende. Inntil nylig jobbet jeg i psykiatrien med barn som pårørende. Som følge av skriving og blogging, er jeg nå ansatt som prosjektleder i UNICEF Norge.

 
« september 2010
mationtofr
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
I dag
 
© Kristin Oudmayer